Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти-екологи розробляють базу для покращення екосистем парків міста

Сьогодні на базі природно-ландшафтного парку „Знесіння” викладачі та студенти Львівського лісотехнічного університету провели наукову конференцію „Моніторинг екосистем регіонального ландшафтного парку „Знесіння”. Основною метою конференції є формування програми досліджень ґрунтів, насаджень та водних екосистем для розробки функціонування парків міста. Дослідження проводили студенти III-V курсів кафедри екології Львівського лісотехнічного університету. „Студенти працювали тут в рамках певних дисциплін, проте близько десяти осіб проявили особливу зацікавленість. Деякі з них мають уже значний науково-дослідницький доробок, який буде основою для магістерських та бакалаврських робіт” - розповіла доцент кафедри екології Львівського лісотехнічного університету Вікторія Оліферчук.

Природно-ландшафтний парк „Знесіння” не має власної наукової бази, тому всі дослідження проводяться зусиллями викладачів та студентів вищих навчальних закладів Львова. „Наш парк не є комерційною структурою і ми дуже раді, що студенти виявляють зацікавлення до роботи в парку. Це добре і для нас, і вони здобувають досвід. Ми не можемо дозволити собі замовити такі дослідження, адже вони потребують значних коштів” - розповів директор природно-ландшафтного парку „Знесіння” Олександр Завадович.

Підсумком конференції буде видання першої брошури, яка базуватиметься на наукових дослідженнях у природно-ландшафтному парку „Знесіння”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ