Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Створена спеціальна всеукраїнська комісія, яка вивчатиме проблеми довкола Львівської експериментальної кераміко-скульптурної фабрики

Створена спеціальна всеукраїнська комісія, яка вивчатиме проблеми Львівської експериментальної кераміко-скульптурної фабрики, — про це „Гал-info” повідомив прес-секретар міського голови Наталка Міхнова. За її словами, про це мер Львова Андрій Садовий домовився з головою Національної спілки художників Володимиром Чепеликом під час сьогоднішньої зустрічі у Києві. Під час цієї зустрічі Садовий наголосив, що кераміко-скульптурна фабрика мала б стати фундаментом для відновлення історико-архітектурного середовища Львова, адже саме на її базі проміжна продовжувати традиції львівської школи реставрації.
Сьогодні, 21 грудня, відбулося засідання Спілки художників, в якому взяла участь і львівська делегація, зокрема депутати міської ради Андрій Білоус та Роман Плахтій. За підсумками зустрічі було вирішено створити спеціальну комісію, яка має вивчити ситуацію на Львівській кераміко-скульптурній фабриці і розглянути пропозиції міської влади щодо вирішення конфлікту навколо ЛЕКСФ. Так, Львівська міська рада та міський голова пропонують не тільки зберегти профіль кераміко-скульптурної фабрики, а й створити на її базі  реставраційні міські майстерні.
Нагадаємо, власником майна Львівської експериментальної кераміко-скульптурної фабрики є Національна спілка художників України. У 2005 року фабрика влізла в борги і мала 900 тисяч гривень боргу. Керівництво Спілки художників вирішило погасити заборговане шляхом продажу частини нерухомого майна фабрики. Однак уже цьогоріч борги знову сягають понад 700 тис. грн. Тепер Спілка вирішила ліквідувати структуру фабрики як таку, що не виконує своїх завдань. На вимогу правління Львівської спілки, яке хотіло таким чином заморозити нарощування боргів, директор кераміко-скульптурної фабрики подав до Господарського суду позов про банкрутство, але у визнанні фабрики банкрутом суд відмовив. Після цього до суду надійшов позов податкової інспекції, яка проаналізувала документи і дійшла висновку, що підприємство таки не платоспроможне, і в листопаді 2005 року суд порушив справу про банкрутство ЛЕКСФ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ