Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Створення комісії з перевірки львівських перевізників - це "показуха в "совєтському" стилі, - "Наше право"

ІПЦ «Наше право» просить Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради припинити політику подвійних стандартів та скасувати наказ від 21.12.2012 р. №581, яким утворено комісію з перевірки дотримання умов договорів автомобільними перевізниками. Створення цієї «квазі» комісії загалом не вирішує проблеми якості перевезень у маршрутках та дотримання прав пасажирів, а є радше "показухою" в "совєтському" стилі. Повідомила прес-служба "Нашого права".

І далі: "Пропонуємо створити постійну комісію із питань дотримання прав пасажирів, до якої на відкритих засадах включити виключно громадських активістів і пасажирів, які потерпають від свавілля перевізників.

Вважаємо, проведення «показових» і«вибіркових» перевірок перевізників «громадською комісією», де більшість посадовці (або їх близькі родичі), які й так уповноваженні на здійснення відповідного контролю – цілковитою профанацією механізмів громадської участі.Як можна проводити перевірку умов перевезення, коли у відкритому режимі кожному перевізнику визначену дату і час проведення такої перевірки? Чи не здатні перевізники у цей святковий день - день проведення рейду, створити видимість дотримання умов договорів?

На думку центру «Наше право», такими примітивними методами управління транспорту і зв’язку разом із постійною комісією з питань інженерного господарства, транспорту міської ради фактично прикривають власну нефаховість, закорінену корупцію та конкретні інтереси перевізників,а не пересічних пасажирів.

Не менш аномальною є "аналітика", яку надали міські чиновники - кількість пасажиропотоку у Львові є настільки низькою, що маршрутні перевезення взагалі є нерентабельними і збитковими, а насправді - мова йде про чергову спробу безпідставного коригування вартості проїзду.

Пасажири із часу введення так званої «нової транспортної схеми» так і не отримали очікуваного «покращення»: й надалі годинами доводиться чекати на транспорт, їздити в антисанітарних умовах, нюхати сигаретний дим і слухати водійську«попсу», терпіти хамство і свавілля водіїв, шукати графіки руху маршруток на зупинках, яких у природі майже не існує.

Інформуємо також, що управління транспорту м.Львова не вживає належних заходів на скарги і пасажирів і відновлення їхніх порушених прав, не спроможне комплексно здійснювати політику у сфері транспортних перевезень із пріоритетним врахуванням саме інтересів пасажирів, а не лобістське відстоювання «збагачення» фірм-перевізників.

Ми шоковані рівнем цинічного і систематичного порушення чиновниками управління законодавства про доступ до публічної інформації. Адже примітивна "відсутність" поштових марок чи "банальні" відписки роблять управління абсолютно недоступним і закритим, а така бездіяльність кваліфікується як корупційна.

Вважаємо більш ефективнішим захист прав пасажирів у судових органах і принагідно запрошуємо посадовців управління транспорту і зв’язку на судове засідання, яке відбудеться 22 січня у Франківському районному суді м.Львоваза позовом центру «Наше право».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ