Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Створення центру педагогіки Монтесоррі в Україні почалося від сьогодні – Надія Оксенчук

Сьогодні відбулася робоча зустріч керівника міжнародних навчальних курсів педагогіки Марії Монтесоррі при фундації Теодора Гельбрюгге при Мюнхенському університеті Йоахімма Даткена з представниками Львівської міської ради, на якій обговорювалось подальше впровадження педагогіки Монтесоррі в навчальні програми державних шкіл та дитсадків Львова.
  За словами начальника управління освіти ЛМР Надії Оксенчук на сьогодні такі способи виховання дітей застосовувались лише в середній школі N60 та дитячому садочку N75. Ці два навчальних заклади з 2003 року співпрацюють зі школою міста Ерфурта, яка вже понад 10 років послуговується цією методикою навчання. Елементи педагогіки Монтесоррі, в якій у центрі уваги перебуває дитина, а вихователь виступає лише помічником, використовує багато шкіл Львова. 11 вчителів різних шкіл міста вже пройшли курси з педагогіки Монтесоррі при Мюнхенському університеті. А від управління освіти має надійти 140 тисяч гривень субвенцій для шкіл, де навчаються діти за педагогікою Монтесоррі.  Досі програма педагогіки Монтесоррі фінансувалась лише німецькою стороною.
 Єдиною проблемою для впровадження такої дієвої методики навчання є коштовність навчального матеріалу, який майже неможливо закупити без допомоги держави.
 Як розповів Йоахімм Даткен в Німеччині цією методикою навчання користуються переважно приватні школи та дитсадки. При цьому держава фінансує закупівлю навчальних матеріалів, а батьки та спонсори вирішують питання приміщення та інші оргпитання.
 У дитячому садочку N75 за методикою Монтесоррі займається 38 дітей, у школі N60 – 40 дітей. Надалі класи планують збільшувати.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ