Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Стягування ворожих сил на південь: у Міноборони заявили, що готові дати відсіч

Збройні сили України постійно готуються до можливих повторних наступів російської армії, розглядаються та аналізуються всі можливі сценарії.

Про це сказала заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо можливого наступу загарбників на Харків і стягування ворожих сил на Південь, передає Укрінформ.

«Підготовка на всіх напрямках однакова, яка полягає у створенні резервів, це і створення системи інженерних фортифікаційних споруд. Важливу роль відіграє і місцева влада. Безумовно, ЗСУ розглядає всі можливі сценарії розвитку подій і готується до всіх цих сценаріїв», — сказала Маляр.

За її словами, на фронті нині ситуація без змін, захисники борються за кожен клаптик української землі.

«Ви бачите, що останні декілька тижнів ситуація кардинально не змінюється, ми не здаємо жодного сантиметра землі. Це говорить про те, що в кількісному складі ми поступаємося росії, але, менше з тим, ЗСУ готові до всіх цих сценаріїв і мужньо боронять Україну», — запевнила заступник міністра оборони.

Як повідомлялося, Збройні сили України на півдні за минулу добу знищили 32 загарбників.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ