Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд арештував мільйон доларів заступника глави АП часів Януковича

За клопотанням Генпрокуратури Печерський суд наклав арешт на кошти колишнього заступника глави АП часів президентства Віктора Януковича в сумі понад 1 млн доларів. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко у Facebook.

"За клопотанням Генеральної прокуратури накладено арешт на кошти колишнього заступника голови Адміністрації Президента України часів Януковича", - написав Лисенко.

Він нагадав, що Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах колишнім заступником голови АП часів Януковича, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

В рамках провадження 6 липня цього року у ході проведення санкціонованого обшуку індивідуального банківського сейфу вказаної особи, слідчими виявлено та вилучено готівкові грошові кошти в сумі понад 1 млн доларів США.

"За клопотанням прокуратури Печерським районним судом міста Києва накладено арешт на вилучені кошти вказаної особи, які ймовірно отримані з неофіційних джерел та з яких не було сплачено податки до державного бюджету", - написав Лисенко.

Він також уточнив, що у грудні 2017 року слідчим суддею відмовлено власнику в поверненні вилучених грошових коштів.

Лисенко не назвав імені колишнього заступника глави АП, проте, як свого часу повідомив генпрокурор Юрій Луценко, під час обшуків у банківських скриньках Юрія Чмиря знайшли 1 мільйон 180 тисяч доларів замість задекларованих ним 572 тисяч доларів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ