Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суд дозволив голосувати вдома тільки з медичною довідкою

Апеляційний адміністративний суд Києва в суботу прийняв рішення, яким ухвалив, що голосування на дому має відбуватися виключно з підтвердженням медичною довідкою. Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає. Про це сказав народний депутат (фракція Блоку Юлії Тимошенко) Валерій Писаренко, відзначивши, повідомляє прес-служба БЮТ.


Він зазначив, що таким чином суд поставив крапку у суперечці щодо можливості фальсифікацій виборів під час голосування на дому.

"У зв'язку з цим будь-які спроби здійснювати голосування за межами виборчих дільниць без підтвердження медичною довідкою є фальсифікацією виборів, і такі дії будуть кваліфіковані згідно з Кримінальним кодексом України", - сказав В. Писаренко.

Крім того, він також повідомив, що в суботу дане рішення суду буде доведено до всіх кандидатів у президенти, спостерігачам та членам виборчкомів.

Нардеп підкреслив, що буде встановлений жорсткий контроль за виконанням рішення суду.

Раніше міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявляв, що за виявленими фальшивим заяв про голосування на дому відповідно до чинного законодавства встановлена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі до 6 років. За словами глави МВС, вже виявлено 6400 фальшивих заяв про голосування на дому.

 

«Подробиці»

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ