Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд переніс розгляд справи "в'язня Банкової" - закон не діє

Печерський суд Києва переніс розгляд справи Ярослава Притуленка, єдиного з дев’ятьох затриманих 1 грудня під Банковою активістів, який залишається під арештом на 8 січня. Про це повідомив кореспондент "Української правди".

Засідання суду тривало не більше 5 хвилин.

Сам Притуленко не був доставлений до суду.

Жоден представник Генеральної прокуратури теж не з'явився. На суді також не було народних депутатів, проте були присутні кілька дипломатів.

Адвокати переконані, що справу можна було розглядати в п'ятницю, але суддя Христина Гладун ухвалила рішення про перенесення засідання на 17-ту годину 8 січня.

 Пікет під Печерським судом. Люди скандують: вимагаємо звільнити Притуленка!. Фото Ірини Соломко

На думку правозахисників, влада ігнорує прийнятий конституційною більшістю закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Згідно з цим документом, діяння Притуленка та інших учасників акцій протесту та масових заходів декриміналізовано.

Закон зобов’язує закрити всі раніше відкриті кримінальні справи та впровадження проти активістів протягом 10 днів тобто до 4 січня.

Таким чином, як пояснив "Українській правді" захисник Притуленка Віталій Касько, 3 січня, по суті, це останній робочий день, коли може бути застосований цей закон.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ