Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд почав розглядати кримінальну справу проти начальника Львівського СІЗО

Сьогодні, 10 травня, Галицький районний суд Львова розпочав розгляд по суті кримінальної справи щодо обвинувачення начальника Львівського слідчого ізолятора Василя Романишина. Справу розглядає одноособово суддя Марія Олексієнко.

Нагадаємо, що у вересні 2005 року прокуратура Львівської області порушила проти Василя Романишина кримінальну справу за чотирма фактами. Два з них – за зловживання службовим становищем, а саме: приниження, фізичне насильство щодо працівників СІЗО Петра Кордика й Андрія Проця. Також за халатне ставлення до роботи та приховування злочину, коли з ізолятора випустили не ту особу. Останній факт – за перевищення службових повноважень і завдання тілесних ушкоджень одному із засуджених.
Наразі Василеві Романишину інкримінують ч. 3 ст. 364 Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
«У судовому засіданні Василь Романишин стверджує, що нікого не бив, а справу проти нього розкрутили кілька зачинщиків, які хотіли позбутися його як начальника СІЗО, проте він не зміг пояснити чимало фактів своєї поведінки, зокрема, вживання нецензурної лайки», – розповіла «Гал-info» адвокат потерпілого Петра Кордика Наталя Крісман.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ