Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд продовжить слухання справи Василя Романишина у вересні

Сьогодні, 15 червня, Галицький районний суд Львова продовжив розгляд кримінальної справи про обвинувачення колишнього начальник СІЗО Василя Романишина. Суд планував заслухати показання решти свідків, проте на судове засідання їх з’явилося лише двоє. Один з них колишній працівник СІЗО Юрій Проць розповів про інцидент побиття іншого працівника СІЗО Петра Кордика.

Ще близько 10 свідків не з’явилися до суду з різних причин. Суддя Марія Олексієнко призначила наступне засідання суду на 4 вересня і постановила забезпечити привід свідків органами внутрішніх справ. Попередньо планується, що 6 вересня відбудуться дебати сторін, після чого суд винесе вирок.
Нагадаємо, що у вересні 2005 року прокуратура Львівської області порушила проти Василя Романишина кримінальну справу за чотирма фактами. Два з них – за зловживання службовим становищем, а саме: приниження, фізичне насильство щодо працівників СІЗО Петра Кордика й Андрія Проця. Також за халатне ставлення до роботи та приховування злочину, коли з ізолятора випустили не ту особу. Останній факт – за перевищення службових повноважень і завдання тілесних ушкоджень одному із засуджених.
Наразі Василеві Романишину інкримінують ч. 3 ст. 364 Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Слухання справи по суті розпочалося 10 травня. Справу розглядає одноособово суддя Галицького районного суду Марія Олексієнко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ