Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суд у Лондоні арештував 2 маєтки та майно Фірташа на 50 млн фунтів

Лондонський суд арештував два маєтки олігарха Дмитра Фірташа та інше майно на суму в 50 мільйонів фунтів. Про це повідомляє "Коммерсантъ".

Забезпечувальні заходи накладені на вимогу російського банку ВТБ. Йому компанії Фірташа заборгували 2,5 мільярдів рублів.

Як зазначає видання, два арештовані судом маєтки – це елітні будинки у центрі британської столиці. Перший - п'ятиповерховий особняк загальною площею понад 1,5 тис. кв. метрів. Він знаходиться у престижному районі Найтсбрідж поруч з Гайд-парком.

Другий арештований маєток є фактично історичним і ще більшим. Його орієнтовна площа становить близько 2,6 тис. кв. метрів. За даними британських ЗМІ, раніше він був частиною колишньої станції лондонського метро "Бромптон-роуд", яку відкрили 15 грудня 1906 року. Однак вона виявилася занадто близько розташована до сусідніх станцій "Найтсбрідж" і "Південний Кенсінгтон". Влада визнала недоцільним її утримувати і в липні 1934 року її закрили.

Окрім маєтків, суд наклав арешт на акції  Фірташа в кінокомпанії Via Film Ltd. Їхня вартість відповідно до фінансової звітності, становить близько 2 мільйона фунтів.

Крім того, Лондонський суд  зобов'язав олігарха розкрити всі свої активи, які також можна буде стягнути. Якщо Фірташ відмовиться це зробити, йому загрожує звинувачення у неповазі і образі правосуддя. Воно передбачає засудження до кількох років в'язниці.

За даними джерел "Ъ", представники ВТБ подали позов до Високого суду Англії і Уельсу 26 лютого в підтримку рішення окружного суду кіпрського міста Лімасол.

Останній раніше вже ухвалив забезпечувальні заходи щодо активів і майна Дмитра Фірташа. Заяву представників ВТБ визнали обґрунтованою. Відповідно до неї, суд наклав арешт на майно олігарха, зареєстроване на території Великої Британії.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ