Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд у Лондоні виправдав українця, заарештованого за підготовку теракту

Присяжні виправдали українця Вадима Безкоровайного, заарештованого у Великобританії за звинуваченням у підготовці теракту в посольстві Росії, - Українська правда.

Безкоровайний був затриманий у березні 2014 року в передмісті Лондона.

Спочатку йому пред'явили звинувачення у використанні фальшивих документів - він жив у Великобританії під іншим ім'ям. Під час обшуків у нього знайшли фотографії російського посольства та інші матеріали, на підставі яких його звинуватили у підготовці теракту.

Зокрема, у підозрюваного знайшли заяву, в якій сказано: "Російське посольство в Лондоні, що перебуває під постійним захистом і спостереженням Скотланд-Ярду, не змогло уникнути руйнування".

Поліція також з'ясувала, що Безкоровайний шукав в інтернеті інформацію про виготовлення вибухових пристроїв.

Адвокат обвинуваченого заявив у суді, що Безкоровайний не намагався виготовити бомбу і не ніс реальної загрози, а всі його вчинки мали несерйозний характер.

Безкоровайний раніше був засуджений на три роки позбавлення волі за використання фальшивих документів та перешкоджання правосуддю. Термін ув'язнення пізніше скоротили - наразі він вже збіг. Безкоровайний залишиться під вартою, поки не вирішиться питання про його екстрадицію.

Депортація народженого в Україні Вадима Безкоровайного на батьківщину ускладнюється тим, що він, як було заявлено в суді, втратив українське громадянство, коли в 12-річному віці разом з родиною емігрував до Аргентини, пише BBC Russian.

Раніше Безкоровайний намагався відновити своє українське громадянство, але йому це не вдалося.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ