Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд у справі заборгованості зарплати працівникам ЛАЗу перенесли на 29 березня

Засідання Апеляційного суду Львівської області, у справі працівників Львівського автобусного заводу (які намагаються відсудити заборговану зарплату), що мав відбутись вчора, 22 березня, перенесли на 29 березня. Причина – клопотання представника ТОВ «ЛАЗи» Накловича перенести засідання суду «у звяз’ку з його відрядженням». Про це Гал-інфо повідомила Голова вільної профспілки «Автобусобудівник» Конфедерації вільних профспілок Львівщини Людмила Присяжнюк.

 

«Найцікавіше в тій ситуації, що в приміщенні суду близько 50 працівників підприємства, які чекали початку засідання, точно о 16.00 бачили Накловича, який зайшов до приміщення суду. Всі були впевнені, що він направився до зали засідань, адже саме на 16.00 і було призначено засідання по цій справі. Яким же було наше здивування, коли головуючий судового засідання пан Петричка оголосив клопотання представника ТОВ «ЛАЗи» Накловича перенести засідання суду «у зв’язку з його відрядженням» і переніс засідання», – зазначила Людмила Присяжнюк.

 

За її словами, працівників ТОВ «ЛАЗи» охорона не допустила на відкрите засідання обласного апеляційного суду, мотивація – нема місця, хоча в залі №9, де повинно було відбуватись судове засідання, є не менше як 30 місць.

 

Нагадаємо, що починаючи з квітня 2008 року працівникам ТОВ «Львівські автобусні заводи» було припинено виплату заробітної плати, тому більшість працівників була змушена звернутись до суду з позовами про повернення цієї заборгованості.

 

У підрозділі примусового виконання відділу Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області перебуває 623 виконавчих проваджень про стягнення з ТОВ «Львівські автобусні заводи» заборгованої заробітної плати на суму 1 744 438 грн. Відтак, працівники ТОВ «Львівські автобусні заводи» покладали надії на те, що заборгованість буде погашена за рахунок продажу заарештованого виконавчою службою автобуса – арешт був накладений ще 27 лютого торік в присутності директора Челяпіна.

 

Прилюдні торги з реалізації автобуса відбулися 22 грудня 2009 року, кошти перераховані на рахунок виконавчої служби. Однак напередодні успішно проведених прилюдних торгів, а саме 21 грудня 2009 року Сихівський районний суд (головуючий - суддя Головатий В.Я.) прийняв ухвалу, якою заборонив їх проведення. Ухвала була прийнята з великим поспіхом, надрукована з граматичними і технічними помилками, розглянута в той самий день, коли і була подана, без присутності представника відповідача (ДВС ГУЮ у Львівській області), якого про розгляд позову навіть не було повідомлено, як і фірму, яка ці торги здійснювала. Тепер в Апеляційному суді розглядається скарга на це судове рішення.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ