Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд в анексованій Керчі заарештував ще трьох українських моряків

Підконтрольний окупаційній владі суд в анексованій Керчі заарештував ще трьох українських моряків з затриманих у Керченській протоці українських кораблів. Для всіх обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту на два місяці — до 25 січня.

Про це повідомляє "Громадське".

Найімовірніше, йдеться про трьох поранених моряків, які досі перебували у лікарні в Керчі. Це Андрій Артеменко, Андрій Ейдер та Василь Сорока.

Раніше підконтрольний окупаційній владі районний суд Сімферополя обрав аналогічний захід ще 12-ом морякам.

Нагадаємо, 25 листопада російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранення. ФСБ Росії підтвердила обстріл і затримання українських кораблів у Керченській протоці. Загалом на трьох українських катерах було 23 військових.

Зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. З екіпажу ніхто не постраждав.

Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію.

Крім того, Україна нібито не подала заявку на проходження Керченської протоки.

Українські кораблі почали виходити з Керченської протоки, але російські кораблі переслідували їх та погрожували застосувати зброю.

Українські правоохоронці оголосили підозру прикордонникам ФСБ Росії та російським військовим, які брали участь у нападі і захопленні українських моряків у Керченській протоці. 

26 листопада Верховна Рада підтримала запровадження воєнного стану у 10 областях України у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ