Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Суд забрав у Фірташа землю за борги

Родовід Банк в судах відсудив у боржників застави на загальну суму в 4 млрд гривень, найбільша з яких - ділянка землі в Києві на Оболонських Липках площею 113 га. Про це повідомив тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина в інтерв'ю газеті «Дело».

За його словами, вилучене майно буде продано на аукціонах.

"Аукціони будуть, зараз якраз займаємося цим питанням, думаємо, як правильно все організувати", - сказав він.

"За законом у нас є рік, щоб тримати вилучену заставу на балансі. Але НБУ розуміє, що так швидко великий шмат київської землі продати буде складно, тому, можливо, нам дозволять потримати його на балансі довше. Нам, звичайно, цікавіше живі гроші, ніж ця застава. Може, поділимо цю ділянку і будемо продавати частинами", - зазначив Щербина.

Як повідомлялося, у серпні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що МВС порушило кримінальну справу за фактом розкрадання 2 млрд гривень з Родовід Банку.

Одним з винуватців називалася підконтрольна власникові Group DF Дмитра Фірташа фірма "Баски плюс 2004", яка в листопаді 2007 року відкрила в Родовід Банку кредитну лінію на 250 млн гривень під заставу земельної ділянки у Києві в районі вулиці Озерна. Цю ділянку фірма придбала в березні 2007 року на земельному аукціоні майже за 1 млрд. гривень.

Після цього ще 15 компаній взяли в Родовід Банку кредити під заставу цієї ж землі на суму 1,5 млрд гривень.

На початку 2009 року ці позичальники припинили платити за кредитами, а власник земельної ділянки - фірма "Баски плюс 2004" - подав на банкрутство.

Процедура банкрутства проводилася в короткі терміни і тишком-нишком, через що Родовід Банк не встиг зареєструватися у комітеті кредиторів цієї фірми.

З липня "Родовід" відстоював свої права на вилучення застави в судах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ