Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Судове засідання по «справі Федишина» перенесли на 21 листопада — Наталя Крісман

Через зміну показів двома свідками слухання „справи Федишина” перенесено на 21 листопада – про це „Гал-іnfо” повідомила адвокат підсудного Володимира Панасенка Наталія Крісман.
«Вчора на судовому засіданні по „справі Федишина” було допитано свідка справи Олександра Рудого, який вказав на Володимира Панасенка, як нібито замовника замаху на директора ринку «Шувар» Романа Федишина. На судовому засіданні Олександр Рудий відмовився від усіх попередніх показів, які він давав органам прокуратури та міліції під шаленим тиском, не тільки моральним, а й фізичним, та погрозами стосовно його сім’ї», — розповіла Наталія Крісман.
«Від відмовився від усіх абсолютно показів і вказав на Ярослава Ананка, який раніше працював менеджером ринку «Шувар», зараз там веде свій бізнес і постійно мав конфлікт із Романом Федишином. Із його слів випливає те, що насправді замовником є Ярослав Ананко. Він замовляв вибух у машині не з метою фізичного знищення Федишина, а для того, щоб його залякати, щоб «Роман Федишин себе правильно поводив». Хочу зазначити, що в мене немає підстав не вірити його вчорашнім показам, адже й самого початку я була переконана, що він не є причетним», — сказала Наталя Крісман.
Вона також зазначила: «Сьогодні у цій справі було допитано іншого свідка, який зазначив, що гроші за вибуховий пристрій у машині Романа Федишина приносив Ярослав Ананко. Такі покази він давав і в органах прокуратури під час слідства, однак органи не взяли його свідчень до уваги. Він також зазначив, що на нього чинився шалений фізичний тиск працівниками ОБОЗу. «Винним має бути тільки Панасенко, так має бути», — говорили йому працівники ОБОЗу. Вимагали від нього таких свідчень стусанами і також погрожували розправами над його сім’єю. Навіть показували фотографії Лариси та Володимира Панасенка і говорили, що саме ці люди платили за вибух», — зазначила Наталя Крісман.
«Станом на сьогоднішній день маємо такий розвиток подій: двоє підсудних дали свої покази, і тепер між Федишиним, Рудим та Панасенком можна поставити знак «дорівнює», адже вони всі — жертви. Також ми не можемо говорити про те, що Ярослав Ананко є причетним, слідство далі триватиме, проте не можна дозволити, щоб на лаву підсудних було посаджено аби-кого, цапів-відбувайлів. Ми будемо докладати всіх зусиль, щоб цього не сталося. Сподіваюся, що винуватців смерті безневинної дитини буде знайдено, і, швидше за все, справа буде доправленою на дорозслідування органами прокуратури, яка серед цього всього великого обсягу інформації повинна відсіяти усі «додумки» і назвати справжніх замовників трагедії. Через зміну показів двома свідками наступне слухання справи перенесено на 21 листопада, тоді і відбудеться допит підсуднього Володимира Панасенка, який раніше через тиск взагалі заперечував свою причетність та «знання» даної події із середини. Тепер він буде мати можливість сказати все, що він знає, у суді», — розповідає пані Наталя.
«На завершення хочу зазначити, що тепер картина по справі Федишина зовсім інша. Вчора відбувся переломний момент у ній. На учорашньому судовому засіданні всі були просто шокованими, в тому числі меж здивуванню не було і у самого Романа Федишина. Справа триває, наразі до 21 листопада», — додала пані Крісман.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ