Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Судові пристрасті навколо 1 травня у Львові

У ці хвилини у Львові триває судове засідання щодо заборони всіх акцій у Львові 1 травня.

Суд пішов на перерву перед ухваленням рішення, але виглядає так, що плановану акцію “Автономного опору” можуть заборонити, бо в останній момент “Правий сектор” подав свою заявку на одночасне проведення своєї акції з прогнозованою участю 300 осіб.

Про це в коментарі Гал-інфо повідомила громадська активістка, голова правління “Варта 700” Наталя Шелестак. 

Вона зазначила, що на завтра, 1 травня, на проміжок часу з 16.00 до 19.00 надійшло 4 заявки від різних організацій на проведення різних заходів. Сьогодні з`явилась п'ята заява від “Правого сектору”. Відповідно Львівська міська рада подала позов до суду, щоб заборонити всі акції на цей час.

“Автономний опір” вже давно запланував свою акцію і активно анонсував її в соцмережах і ЗМІ. Є очевидним, що інші заявки були подані, щоб завадити “Автономному опору”.

За словами Наталі Шелестак, на завтра не очікувалося ніяких провокацій, адже за підсумками зборів представників СБУ та громадських активістів, які відбулися сьогодні, було постановлено вжити всіх можливих заходів безпеки. Зокрема, було розділено сектори, які мали контролювати громадськість, міліція і СБУ.

“Однак ми все ж таки просимо львів'ян оминати скупчення людей і виявляти максимальну уважність до підозрілих предметів на вулицях. Я не вважаю, що ми живемо в небезпечному місті, підстав для заборони не повинно бути, в СБУ, міліції, громадськості достатньо сил і засобів, щоб забезпечити спокій. Але краще ці дні провести на природі”, - сказала Наталя Шелестак.

За останньою інформацією, перерву у суді продовжили на годину. В суд для пояснень викликали представника “Правого сектора”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ