Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суди без доказів забирають права автомайданівців. Ті звернуться до ЄСПЛ

Активісти автомайдану мають намір звертатися до Європейського суду з прав людини, якщо суди безпідставно позбавлятимуть їх водійських прав через те, що вони з'їздили у Межигір'я 29 грудня. Про це йдеться у заяві Автомайданівців, яку оприлюднив один з співзасновників руху Дмитро Булатов.

"ДАІ активно виконує злочинний наказ зверху, тепер естафету репресій проти Автомайдану перейняли суди, безпідставно і безглуздо позбавляючи активістів водійських посвідчень", - йдеться у заяві.

"Панове судді, нам зовсім не важко пройти всі судові інстанції та зрештою звернутись до Європейського суду з прав людини", - наголошують активісти.

"На це потрібен час і певні зусилля, але ми, на відміну від Вас, робимо все можливе для встановлення правового порядку у всіх сферах життя. І якщо раптом станеться так, що Європейський суд задовольнить нашу скаргу, ми вже через годину надішлемо в усі посольства іноземних держав повний перелік прізвищ суддів, що виносили репресивні вироки", - наголошують у заяві.

"Хто знає, можливо Вам варто швидше покататись на лижах в Австрії, бо потім може не вийти. Цитую суддю, що позбавив водійського посвідчення нашого активіста: "Нічого особистого! Таке зараз життя!", - додав Булатов у заяві.

Як відомо, суди вже винесли кілька рішень про позбавлення водійський прав людей, які 29 грудня з’їздити на прогулянку до Межигір'я, де знаходиться резиденція президента Віктора Януковича.

Їх звинувачують у тому, що вони нібито не зупинились на вимогу працівника ДАІ. При цьому жодних доказів цього факту ДАІ не наводить.

Щонайменше на 2080 машин складено такі рапорти.

У вівторок рішенням суду було позбавлену маму активістки автомайдана Ольги Швець – Людмили Швець, повідомила "Українській правді" подруга активістки Анастасія Мельникова.

За її словами, Людмила Швець 29 грудня не могла бути на зазначеному в рапорті даішника місці правопорушення, бо в цей час була на чергуванні в лікарні протягом доби.

Однак, незважаючи на докази невинуватості, суддя вже виніс рішення про позбавлення її прав.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ