Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Суди відкрили справи про банкрутство ще шести облгазів

Господарські суди в період з 2 по 9 січня відкрили справи про банкрутство ще шести обласних підприємств з газопостачання і газифікації.

Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з документами, справи порушені за заявами кредитора — компанії «Укртрансгаз» щодо підприємств «Івано-Франківськгаз», «Сумигаз», «Чернігівгаз», «Закарпатгаз», «Криворіжгаз» і «Миколаївгаз».

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Господарські суди Луганської і Вінницької областей порушили справи про банкрутство газопостачальних підприємств «Луганськгаз» і «Вінницяагаз».

14 січня госпсуд Дніпропетровської області порушив справу про початок банкрутства газопостачального підприємства «Дніпрогаз».

Господарський суд Харківської області 9 січня порушив справу про початок банкрутства газопостачального підприємства «Харківміськгаз».

За повідомленнями в ЗМІ, кредитори облгазів скористалися тимчасовою відсутністю заборони на банкрутство підприємств ПЕК, щоб добитися від компаній повернення боргів.

Подати позови з вимогою про банкрутство до облгазів стало можливим у зв'язку з тим, що Верховна Рада нового скликання поки що не продовжила дію Закону "Про заходи, спрямовані на забезпечення стабільного функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу".

Цей документ забороняє робити банкрутами ті підприємства ПЕК, в яких є частка держави. Базовий закон було ухвалено в 2005 році, але щорічно його дія продовжувалася окремим законом. Цього року такий законопроект внесено до парламенту, але поки що не ухвалено.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ