Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Супрун: Аптеки за місяць мають розібратися зі «старими» ліками

Аптеки повинні розпродати запас ліків за старими цінами протягом січня. З 1 лютого ціни на лікарські засоби в аптеках мають бути знижені.

Про це під час брифінгу заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буде один місяць, січень, коли аптеки зможуть продавати ті ліки, які були закуплені за підвищеними цінами в минулому році. До 1 лютого ми дозволяємо, щоб вони розпродали те, що в них є на складах, а нові ліки, які вони закуповують і привозять, вони вже повинні продаватися по зниженим цінам", - сказала Супрун.

В.о. міністра зазначила, що перевірку щодо дотримання аптеками вимог з продажу лікарських засобів за референтними цінами буде здійснювати Держлікслужба. Крім того, за її словами, до аптек буде висуватися вимога, щоб вони оприлюднювали у друкованому вигляді перелік референтних цін на ліки.

"В аптеках вони повинні бути вивішені, щоб люди не шукали ці ціни, а вони були надруковані в аптеках, щоб люди могли побачити. Державна служба з лікарських засобів буде перевіряти, щоб аптеки не підвищували ціни. Будемо просити, якщо пацієнти, або ті, хто здійснює закупівлі ліків, побачать, що ціни підвищені, щоб передавали інформацію МОЗ або Держлікслужбі. Тоді ми будемо проводити перевірку", - сказала Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, уряд ухвалив постанову про введення референтного ціноутворення на лікарські засобі з 1 січня 2017 року. З 1 квітня 2017 року впроваджується програма реімбурсації лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету 2 типу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ