Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Суркіс у списку кандидатів на місце у Виконкомі УЄФА

Дванадцять кандидатів претендують на сім місць у Виконавчому комітеті Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) за підсумками виборів, які пройдуть на березневому Конгресі УЄФА у Відні (Австрія). Про це повідомляє офіційний сайт організації.

"Сьогодні Виконавчому комітету УЄФА був представлений список кандидатів, які збираються балотуватися на виборах, які відбудуться на XXXIX Черговому Конгресі УЄФА у Відні 24 березня 2015. Згідно зі статутом УЄФА, термін виставлення кандидатур закінчився за два місяці до конгресу, тобто 24 січня 2015 року. На сім чотирирічних мандатів у Виконавчому комітеті УЄФА (з 2015 по 2019 рік) претендують 12 кандидатів з національних асоціацій УЄФА", - уточнюється у прес-релізі.

У 2015 році закінчується термін повноважень у семи членів виконкому УЄФА. Це Анхель Марія Вільяр Льона (Іспанія), Петер Жийєрон (Швейцарія), Борислав Михайлов (Болгарія), Мірча Санду (Румунія), Григорій Суркіс (Україна), Сергій Фурсенко (Росія) і Сенеш Ерзік (Туреччина).

Чотири члени виконкому УЄФА, чий термін повноважень закінчується, висунули свої кандидатури на переобрання. Це Анхель Марія Вільяр Льона, Петер Жийєрон, Борислав Михайлов і Григорій Суркіс.

Решта вісім кандидатів - це Фернанду Гомеш (Португалія), Трефор Ллойд Хьюз (Уельс), Кемпбелл Огілві (Шотландія), Гейр Торстейнссон (Ісландія), Інгве Халлен (Норвегія), Шандор Чаньї (Угорщина), Давор Шукер (Хорватія) і Сервет Ярдимджи (Туреччина).

Нагадаємо, Григорій Суркіс, який обіймає посаду віце-президента УЄФА, входить до складу Виконкому з 2007 року. Трьома роками раніше він увійшов у вищий виконавчий орган Європейського футбольного союзу на правах кооптованого члена.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ