Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суспільний мовник висвітлюватиме об’єднавчий Собор

Суспільний мовник висвітлюватиме об’єднавчий Собор українських православних церков.

Цієї суботи, 15 грудня, телеканали Суспільного мовлення UA: Перший та UA: Крим мовитимуть в режимі спецефіру, щоб надати глядачам оперативну інформацію щодо об’єднавчого собору, який відбудеться у Софійському соборі у Києві. У цей день учасники собору мають проголосити створення української автокефальної православної церкви, затвердити її статут і обрати предстоятеля.

О 9:30 розпочнеться пряма трансляція об’єднавчої молитви на Софійській площі за участі Президента України Петра Порошенка. По закінченні – спецвипуск “Теми дня”, протягом якого ведучий Андрій Андрушків спілкуватиметься із запрошеними до студії експертами з приводу можливості створення автокефальної церкви в Україні. Ця трансляція та спецвипуск також будуть в ефірі телеканалу Суспільного мовлення UA: Культура.

О 13:00 та 16:00 перед спецвипуском новин в ефірі будуть прямі включення з Софійської площі, в рамках яких репортери Суспільного інформуватимуть глядачів про останні події та важливі рішення, прийняті на цей час.

О 19:00 – спецвипуск новин, одразу після якого ведуча Христина Стебельська обговорить процес об’єднавчого собору з експертами в студії під час короткого спецвипуску “Теми дня”.

О 21:00 на глядачів чекає підсумковий спецвипуск новин, а о 21:25 – спецвипуск “Теми дня”, в якому Христина Стебельська разом із гостями студії підведе підсумки дня та розкаже про ухвалені собором рішення щодо української автокефальної церкви. Підсумкові спецвипуски новин і “Теми дня” також будуть в ефірі телеканалу Суспільного мовлення UA: Культура.

Нагадаємо, 11 жовтня телеканали Суспільного мовлення в рамках спецпроекту “Томос: що далі?” оперативно висвітлювали результати засідання Синоду Константинопольського патріархату, який підтвердив продовження процедури надання автокефалії церкві України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ