Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суттєвого впливу шкідливих відходів на здоров’я населення немає – Ігор Герич

Суттєвого впливу шкідливих відходів на здоров’я населення немає. Про це начальник Головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ігор Герич заявив під час зустрічі керівництва області зі Спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини з питань негативних наслідків незаконних перевезень та захоронень токсичних і небезпечних продуктів та відходів Окечукву Ібеану, відповідаючи на питання спеціального доповідача, чи ознайомлені мешканці області з екологічними проблемами.
За словами Герича, управління проводить постійний моніторинг, починаючи з 2003 року, і відповідно до його результатів по загальних показниках особливих проблем немає. «Але по локальних, в певних районах проблеми, пов’язані зі шкідливим впливом токсичних відходів, таки є. Усі про це знають, починаючи від органів місцевої влади та закінчуючи активістами громадських організацій», – сказав Герич. 
Нагадаємо, що на Львівщині на запрошення уряду України з офіційним візитом перебуває Спеціальний доповідач Ради ООН з прав людини, з питань негативних наслідків незаконних перевезень та захоронень токсичних і небезпечних продуктів та відходів Окечукву Ібеану. У програмі візиту пана Ібеану – зустріч з керівництвом області, огляд стану зберігання нейтралізованих гудронних залишків, розміщених на паливному складі Добротвірської ТЕС, відвідання Роздільського ДГХП “Сірка”, відвідання історичних пам’яток м. Львова. Після Львівської області Спеціальний доповідач Ради ООН відвідає також Закарпатську область.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ