Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сварник стверджує, що всі роботи в центрі Львова ведуться з порушенням законодавства, а Левик пропонує скласти перелік недоліків

Попри всі заходи громадського впливу, домогтися від міської влади виконання пам’яткоохоронного законодавства не вдалося – заявив сьогодні, 22 вересня, під час засідання Львівського прес-клубу реформ на тему «ЮНЕСКО і львів’яни: виконання зобов’язань, взятих у зв’язку із внесенням Львова до списку Світової культурної спадщини, в ході підготовки до 750-річчя міста» віце-президент Товариства шанувальників Львова Іван Сварник.
«Усе, що робиться у центральній частині Львова, робиться з порушенням пам’яткоохоронного законодавства. «Відреставровані» фасади кам’яниць Львова є взірцем несмаку і порушують гармонію історичного ансамблю», – сказав Іван Сварник. Водночас, він зазначив, що боротьба за історичну спадщину справді стала справою громади, що свідчить про те, що Україна починає входити до цивілізованого світу.
Те, що громаду цікавить збереження історичного середовища Львова тішить, принаймні за його словами і начальника управління охорони історичного середовища міста ЛМР Андрія Левика. Він визнав, що 2005 року, коли надійшли кошти на реставрацію Львова, ніхто не знав, що з ними робити, оскільки готових проектів не було і на перші 30 млн УКБ закупило плити для трамвайних колій. «Рішення про реконструкцію площі Ринок приймалося кулуарно, без участі нашого управління», – сказав Андрій Левик. Що ж до археологічних робіт, які не були заплановані на площі Ринок і через це проводилися в авральному порядку, Андрій Левик зазначив:  «Це була четверта категорія археологічних досліджень, яка передбачає можливість руйнування пам’яток, а отже стислі терміни проведення розкопок». Тепер Андрій Левик пропонує перейтися по об’єктах, де велися роботи, і скласти перелік недоліків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ