Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Свідками кубкового провалу „Карпат” на СКА стали 10 тисяч глядачів

Сенсаційно завершився поєдинок 1/16 фіналу розіграшу Кубка України з футболу, в якому зійшлися дві львівські команди – представник елітного дивізіону „Карпати” та першоліговий ФК „Львів”: перемогу в серії післяматчевих пенальті здобули нижчі за рангом.
Близько 10 000 глядачів, що зібралися на трибунах стадіону СКА, стали свідками цікавого та доволі видовищного,  справжнього кубкового поєдинку, в якому було все, за що ми всі й любимо футбол – безкомпромісна боротьба, змістовні дії у виконанні гравців обох команд та несподівана розв’язка. В основний час жодній з команд так і не вдалося бодай раз зламати оборону суперника, хоча нагоди для цього були. Зокрема стовідсоткову нагоду відкрити рахунок на 30-й хв. втратив бразильський нападник „Карпат” Роша Батіста. Після подачі кутового захисник ФК „Львів” Сергій Щастливий зіграв рукою і арбітр матчу одесит Валерій Годулян без вагань вказав на 11-метрову позначку. Проте сильний удар Батісти у правий нижній кут у карколомному стрибку відбив воротар номінальних господарів Олександр Бабак.
І все ж саме Батіста першим відзначився у цій зустрічі. На 102-й хв. бразилець відгукнувся на передачу Руслана Платона і в один дотик з близької відстані проштовхнув м’яч повз Бабака – 1:0. Здавалося, що значно досвідченіші „Карпати” доведуть справу до перемоги. Проте на 111-й хв. стався епізод, який перевернув все з ніг на голову. Після доволі жорсткого одноборства правого напівзахисника ФК „Львів” Григорія Баранця та лівого захисника „Карпат” Сергія Пшеничних останній залишився лежати на газоні. Проте Баранець, нехтуючи принципом feyr-play, пішов на ворота суперника. Це дуже не сподобалося оборонцю „зелено-білих” Андрію Распопову і він грубо збив суперника. Після невеличкої штовханини, в якій взяли участь практично всі присутні на полі, Годулян запалив перед Распоповим червоне світло і „Карпати” залишилися в чисельній меншості. Але на цьому неприємності для номінальних гостей не закінчилися: Артур Гриценко ударом зі штрафного відновив рівновагу – 1:1.
Саме з таким рахунком закінчилися 120 хвилин матчу і згідно з кубковим регламентом переможець визначався в серії післяматчевих пенальті. Її героєм став воротар ФК „Львів” Олександр Бабак, який відбив удари Аляксєя Сучкова та Руслана Платона, а Роша Батіста поцілив у стійку. Натомість страж воріт „Карпат” Андрій Тлумак проти пострілів Юрія Войтовича, Артура Гриценка та Миколи Баглая виявився безсилим. Отож влучнішими в серії пенальті виявилися футболісти ФК „Львів” – 3:0, які й продовжать боротьбу в наступній стадії Кубка України. А „Карпати”, півфіналіст розіграшу почесного трофею минулого сезону, цього разу зійшов з дистанції вже в 1/16 фіналу.    
„Ми стали свідками типово кубкового поєдинку, - зазначив „Гал-іnfо” Олександр Іщенко, головний тренер „Карпат”. - На жаль, у нашої команди далеко не все виходило. Лише з появою Сучкова гра дещо пожвавішала і ми почали створювати гольові моменти, які, щоправда, довший час ніяк не вдавалося реалізувати. Лише в доданий час Батіста нарешті матеріалізував нашу перевагу. Швидше за все, ми б довели зустріч до перемоги, якби не трапився прикрий епізод з вилученням Распопова. На мій погляд, грубу гру нашого захисника спровокував арбітр, який не відреагував на те, що Пшеничних після зіткнення лежав на газоні. Так що пропущений нами гол нехай буде на совісті суддівської бригади. Вилучення Распопова та забитий гол додав сил гравцям ФК „Львів”, перш за все емоційних. Проте я не хочу нашу невдачу списувати лише на суддів. Перш за все ми самі винні в тому, що сталося.”
Як зазначив Богдан Бандура, головний тренер ФК „Львів”: „Перед грою я найбільше переживав за психологічний та фізичний стан своєї команди. Адже самі розумієте, що три поразки поспіль в іграх першості не могли не позначитися на команді. Також я не був впевнений, чи вистачить у моїх гравців сил на весь матч з „Карпатами”, адже на відновлення після зустрічі в Києві проти „Динамо-2” у нас було лише два дні. Тому те, що хлопці зуміли вистояти в основний час, відігратися в додаткові 30 хвилин і перемогти по пенальті – я вважаю спортивним подвигом. Зрозуміло, що ми поступалися „Карпатам” практично в усіх компонентах футболу. Та й перемога по пенальті – це значною мірою справа успіху, яке в цій зустрічі було на нашому боці. Але вважаю, що ми заслужили цей успіх перш за все виявленими вольовоми якостями та величезному бажанню перемогти”.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ