Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Свірж не віддадуть Борису Возницькому?

Свої пропозиції щодо подальшої долі Свіржського замку подали вже шестеро потенційних інвесторів. Повідомив «Гал-info» начальник відділу охорони культурної спадщини Василь Івановський. Щоправда, за його словами, говорити про щось конкретне наразі ще зарано, адже спочатку замок мають включити до переліку пам’яток, які мають передати в концесію, а вже потім має відбутися конкурс, за результатами якого замок перейде в управління до якогось з інвесторів.

«Я дотримуюся тієї думки, що Свірж має виконувати якусь соціально-культурну функцію. Це може бути готельно-відпочинковий або ж лікувальний комплекс. Звісно, що інвестори змушені будуть дотримуватися певних умов», – сказав Василь Івановський.
Що ж до передачі замку на баланс Львівської галереї мистецтв, про яку раніше заявляв її директор Борис Возницький, Василь Івановський зазначив: «Ми не відкидаємо таку можливість. Але в такому разі знов постане проблема державного фінансування. Можливо, галерея візьме участь у відновленні замку. Зрештою, ми будемо розглядати всі пропозиції щодо замку, зокрема й Львівської галереї мистецтв».
У коментарі «Гал-info» Борис Возницький сказав: «Я знаю, що багато хто хотів би віддати Свірж приватним інвесторам. Порівняно з ними Галерея мистецтв нікудишній покупець».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ