Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Свірзький замок відкриють для відвідувачів

Виставка «Замок Свірж: Генеза» запланована в рамках проекту «Замок Свірж. Генеза. Розробка концепції ревіталізації та пристосування замку». Відкриття відбудеться 20-го жовтня 2018-го року о 14.00 год.

У суботу, 20 жовтня, у Замк Свірж, що в Перемишлянському районі, вперше за близько півстоліття відбудеться відкриття виставки під назвою «»Замок Свірж: Генеза. Вона проходитиме до 25 листопада. Виставка присвячена ключовим моментам з історії замку. «Ми показуємо замок таким, яким він є сьогодні, лише вибудовуючи експозицію в старих стінах. Замок привідкриває свої двері та ділиться потаємним. Це дійство - прогулянка замком у невеликих групах з дослідниками, які знають замок і усі його таємниці”, - зазначила куратор проекту, історикиня Наталя Матлашенко.

Виставка проходить за підтримки Українського культурного фодну в рамках проекту «Замок Свірж. Генеза. Розробка концепції ревіталізації та пристосування замку». Сама ж презентація концепції пристосування замку відбудеться у кінці листопада.

Довідка: Свірзький замок розташований у Перемишлянському районі Львівської області. Вперше згадується у 1484-му році. На той час замок належав роду Свірзьких. Був суттєво перебудований за Олександра Цетнера у першій половині 17-го століття і належав його нащадкам до XIX століття. У цей же період набув палацового вигляду. Найбільших ушкоджень замок зазнав під час Першої світової війни – був спалений російськими військами. У 1917-му році його відбудував наступний власник граф, генерал Роберт Ламезан-Салінс. Останні реставраційні роботи проводились у 1970-1980-х роках.

Режим роботи виставки: четвер, п’ятниця, субота, неділя з 20 жовтня по 24 листопада з 11.00 до 17.00.

Огляд виставки можливий тільки з екскурсійним супроводом.

Групи приймаються за записом тел. +38 (096) 7218868

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ