Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Світова спільнота різко засудила теракти в московському метро

Держсекретар США Хілларі Клінтон заявила, що вибухи в Москві - це ще один доказ того, що світ стоїть перед спільним ворогом, повідомляє ВВС.

Міністри закордонних справ країн "великої вісімки" виступили з різким засудженням терактів в московському метрополітені. У спільній заяві вони висловили співчуття близьким загиблих і слова підтримки постраждалим, передає Радіо Свобода.

За словами глави Міністерства закордонних справ Канади Лоуренса Кеннона, винні мають понести покарання. Він підкреслив, що країни G8 продовжать співпрацювати з Москвою в питанні боротьби з тероризмом та забезпечення безпеки людей по всьому світу.
Президент США Барак Обама вчора, телефоном, висловив співчуття Дмитру Медведєву у зв'язку з вибухами в московському метро.

Китай також різко засудив теракт. Як повідомили представники Міністерства закордонних справ Китаю, Пекін висловлює скорботу за загиблими. Повідомляється, що китайське керівництво направило телеграму із співчуттями керівництву Росії. За словами дипломатів, "Китай підтримує зусилля, спрямовані Росією на боротьбу з тероризмом, і має намір посилити співпрацю з РФ у сфері боротьби з трьома силами зла - тероризмом, сепаратизмом і екстремізмом і в діях, спрямованих на збереження миру і стабільності в регіоні на двосторонній основі і в рамках Шанхайської організації співробітництва ".

Нагадаємо, 29 березня?відразу два вибухи прогриміли в московському метро. На станції метро "Луб'янка" вибух прогримів?о 6.56 за київським часом, на станції "Парк культури" -?о 7.39 за київським часом. За попередніми даними, вибух здійснили дві терористки-смертниці в момент, коли вагони знаходилися біля перону станцій. В результаті терактів загинули 39 людей. За даними Мінздоровсоцрозвитку РФ, поранено 72 людини.

Додамо, що 30 березня оголошено в Москві днем жалоби за загиблими в результаті терактів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ