Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Світовий банк і ЄС заморозили допомогу Україні по закону про держзакупівлі

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра висловив стурбованість спробами внести зміни до закону про державні закупівлі, які не відповідають у цілому концепції даного закону. Про це він заявив на круглому столі з питань європейської інтеграції України.

За його словами, через такі спроби Світовий банк і Європейський Союз ухвалили рішення припинити фінансування проектів із надання Україні консультаційної допомоги в розробці законодавства про держзакупівлі.

«На жаль, до закону про держзакупівлі хочуть внести поправки, і ми спільно зі Світовим банком будемо спостерігати за цим процесом», — заявив Тейшейра.

Раніше Міністерство економіки спільно з Українським союзом промисловців і підприємців підготували новий законопроект про зміни до закону щодо проведення державних закупівель.

Основною зміною в законопроекті є надання можливості державним підприємствам проводити закупівлі товарів і послуг за власні кошти без застосування тендерних процедур, повідомляє ДТ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ