Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Світовий банк радить Україні обмежити максимальні пенсії

Світовий банк пропонує Україні скоротити максимальні пенсії до 6 тисяч гривень,урізати доходи працюючих пенсіонерів, ввести податок на дохід з пенсій. Такі заходи Світовий банк рекомендує для скорочення дефіциту держбюджету України, пише газета "Сегодня" з посиланням на джерела в уряді.

 

Інше джерело на Грушевській повідомило: "Більшу частину цих пропозицій прийняти ми не зможемо – наприклад податок на дохід з пенсій. Це автоматично означало б скорочення всіх пенсій на 15% ".

"Стосовно обмеження максимальних пенсій до 6 тисяч: це популярний захід, але слід порахувати економічний ефект. В Україні лише 3 тисячі осіб мають пенсію вищу за 10 тисяч гривень. Тому ефект, мінімальний. Окрім депутатів та прокурорів, високі пенсії отримують  і люди заслужені – ветерани, льотчики-випробувальники".

За повідомлення джерела в Кабміні, неможливим також є підняття пенсійного віку з огляду на коротку тривалість життя в Україні. Крім того дані пропозиції не є вимогами, від яких залежить надання кредиту  Україні.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ