Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Світовий банк виділив Україні 150 млн дол на вакцинацію та боротьбу з COVID-19

Світовий банк схвалила виділення Україні 150 мільйонів доларів на допомогу з вакцинації проти COVID-19.

Про це УНН повідомляє з посиланням на банк.

“... Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування у розмірі 150 мільйонів доларів США для проекту „Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні“. Ці кошти допоможуть запобігати, виявляти та реагувати на загрози, спричинені пандемією COVID-19, а також зміцнити національну систему охорони здоров’я України”, — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 120 мільйонів доларів додаткового фінансування допоможуть уряду України закупити 16,5 мільйона доз вакцин, яких достатньо для вакцинації близько 20 відсотків населення. Ця закупівля також дасть можливість 10-ти мільйонам осіб із пріоритетних груп населення отримати повну вакцинацію проти COVID-19.

“Решта 30 мільйонів доларів США будуть скеровані на фінансування інших аспектів розгортання компанії із вакцинації: інформаційні технології, комунікація з громадськістю, посилення спроможності, а також закупівля обладнання для забезпечення холодового ланцюга та управління відходами”, — зазначається в повідомленні.

Раніше для посилення реагування на пандемію COVID-19 Світовий банк надав Україні 155 мільйонів доларів США в рамках двох проектів — “Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні” та “Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей”. З початку пандемії Світовий банк загалом надав Україні 1,8 млрд доларів США для бюджетної підтримки та інвестиційних проектів.

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що в кінці січня в Україні очікується поступове збільшення кількості нових випадків COVID-19.

Загалом в Україні зафіксовано 3,55 млн хворих на коронавірус, протягом 10 грудня — 10 133.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ