Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Світовий Конґрес Українців вимагає звільнення з російської тюрми Надії Савченко

СКУ закликає міжнародну спільноту вимагати звільнення з російської тюрми депутата Верховної Ради України Надії Савченко

Світовий Конґрес Українців (СКУ) привертає увагу міжнародної спільноти до відео, оприлюдненого командою захисту депутата Верховної Ради України та делегата до Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко, що надає дуже переконливі докази її невинності.

Колишня льотчиця Військово‑повітряних сил України була викрадена, позбавлена волі більше року тому, піддана примусовій психіатричній експертизі і одиночному ув’язненню і в даний час перебуває в тюрмі у Російській Федерації за політично вмотивованим звинуваченням. Судовий процес над нею є закритим для засобів масової інформації.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство зробити чітке і недвозначне звернення до російських владних структур з вимогою негайно звільнити Надію Савченко від її незаконного затримання відповідно до умов Мінських домовленостей,” - заявив Президент СКУ Евген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, щопредставляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українськіорганізації із 34 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р.,СКУ був визнаний у 2003 р. неурядовою організацією у Економічній та соціальній радіОрганізації Об’єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ