Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Світовий Конґрес Українців засудив кібератаки Російської Федерації та закликає світ бути надзвичайно пильним

Світовий Конґрес Українців (СКУ) привертає увагу до введення Сполученими Штатами Америки додаткових санкцій, опублікованi на веб‑сайті Міністерства фінансів США, проти Російської Федерації у зв'язку з кібератаками під час президентських виборів 2016 р. в США, а також долучається до засудження намагань Російської Федерації вплинути на виборчий процес ще одної суверенної держави. Про це повідомили у СКУ.

СКУ наголошує на серйозності небезпеки подібних кібератак з боку Російської Федерації, а зокрема під час майбутніх виборів у державах Європи в 2017 р.

Рівнож СКУ звертає увагу неурядових організацій, а зокрема тих, які активно просувають демократичні цінності, на важливість посилення своїх засобів безпеки, насамперед щодо баз даних, веб-сайтів, соціальних мереж і систем комунікації.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство, включно з неурядовими організаціями, бути надзвичайно пильним та робити відповідні заходи, щоб захищати себе від різних кібератак, які тепер активно веде Російська Федерація,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ