Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Свій до свого по своє: чоловік чиновниці Джурик працює у ФОПа, з яким Джурик регулярно проводить закупівлі

Богдан Джурик, чоловік голови Залізничної районної адміністрації Ірини Джурик, заробітну плату за основним місцем роботи упродовж останніх років отримує у ФОП Кокотко (код ЄДРПОУ: 2161002294). Про це йдеться у всіх електронних деклараціях чиновниці про доходи - за період 2016-2019 роки.

Водночас під цим кодом зареєстрований підприємець Кокотко Ярослав Іванович, який упродовж останнього часу регулярно вигравав тендери Залізничної райадміністрації, та з яким Ірина Джурик неодноразово укладала договори про закупівлі.

В електронній декларації очільниці Залізничної райадміністрації за 2019 рік зарплата Богдана Джурика за основним місцем роботи (у ФОП Кокотко) вказана у розмірі 153966 грн.

Натомість із відкритих джерел про державні закупівлі відомо, що у період 2019-2020 роки фізична особа-підприємець Кокотко Ярослав Іванович 11 разів вигравав тендери, організатором яких була Залізнична районна адміністрація Львівської міської ради.

Один з останніх таких тендерів, виграний «ФОП Кокотко» – на 1 467 835,00 грн – стосувався проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення із аварійного стану окремих конструкційних елементів підземного переходу на вул. Городоцька – Вільхова у м. Львові. За його результатами Залізнична райадміністрація в особі голови Джурик Ірини Степанівни та ФОП Кокотко Ярослав Іванович уклали договір від 15 квітня 2020 року, згідно якого проведення вищезазначених «невідкладних аварійно-відновлювальних робіт» має бути закінчено в грудні 2020 року.

За даними баз державних закупівель, упродовж 2015 - 2020 років ФОП Кокотко Ярослав Іванович загалом уклав 66 угод на суму 21,62 млн грн. Більшість з них складають договори з Залізничною та Личаківською райадміністраціями Львівської міської ради. Частина договорів була укладена з іншими райадміністраціями Львівської міськради та з Департаментом житлового господарства та інфраструктури.

І лишень дві угоди із 66 не стосуються структурних підрозділів Львівської міськради (ці договори були укладені із комунальним закладом Львівської обласної ради «Львівський фаховий коледж декоративного і ужиткового мистецтва ім.І.Труша».

Зазначу, що міський голова Львова Андрій Садовий призначив Ірину Джурик головою Залізничної адміністрації у липні 2018 року. Раніше вона обіймала посаду заступника голови цієї районної адміністрації з соціально-економічних та гуманітарних питань.

З 2013 до січня 2017 року Джурик була начальницею відділу житлового господарства Личаківської районної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ