Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Свобода" не хоче референдуму

Якщо президент Янукович справді реалізує свою ідею референдуму про інтеграційний вибір України, це буде профанація, як і будь-які референдуми у виконанні цієї влади. Про справжнє волевиявлення громадян не може бути й мови. Про це заявив народний депутат України від ВО «Свобода», заступник голови комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Олег Панькевич, коментуючи висловлювання президента про необхідність проведення референдуму, на якому народ має визначити, чи вступати державі в Митний союз чи прагнути до Європейської спільноти. Про це повідомила рес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

За словами Олега Панькевича, заява президента про референдум вкотре підтверджує, що зовнішня політика Януковича є лицемірством. Так само, як і недавні дії його однопартійців, зокрема заява заступника голови фракції ПР у Верховній Раді Царьова про те, що Угода про асоціацію – антиконституційна, та дії депутата Колесніченка, який реєструє законопроект про «забезпечення стратегічного партнерства України з Митним Союзом Євразійського економічного співтовариства».

«Необхідно нарешті зрозуміти, що Партія регіонів та євроінтеграція – речі несумісні. Євросоюз очікує від влади чітких дій і конкретних рішень. Однак контрольована більшість у складі Партії регіонів та комуністів не голосуватиме за законопроекти, які обмежили б можливості свавілля влади, перешкоджали корупції та зупинялирозкрадання державних коштів», - зазначив Олег Панькевич.

Олег Панькевич наголосив, що опозиційні сили, зокрема фракція ВО «Свобода» голосуватимуть за всі позитивні законопроекти, які наближатимуть Україну до Європи і які служитимуть на користь народові України.

«Якщо йдеться про ухвалення добрих законопроектів, то опозиція не чинитиме так, як це зараз робить більшість: блокує необхідні, життєво важливі для держави закони тільки тому, що їх подала опозиція. Ми голосуватимемо за корисні, позитивні ініціативи. Якщо ж так званий компроміс передбачає щось інше, ніж голосування в сесійній залі – підкилимні домовленості, поступки, розподіл впливів, то такого компромісу не може бути», - наголосив народний депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ