Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Свобода" поширила заяву з приводу коментаря політолога Романюка

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода» поширила заяву з приводу коментаря політолога Анатолія Романюка.

Зокрема, у заяві сказано: "Анатолія Романюка заслужено вважають зіркою львівської політологічної школи, що займає серйозні академічні позиції в Україні. Його праці, присвячені порівняльному аналізу політичних систем європейських держав, вже стали класичними, а наукова ерудиція, глибина аналізу та людська доброзичливість роблять Анатолія Романюка авторитетним порадником і старшим другом як для колег, так і для студентів та аспірантів.

Тим більше прикро зустріти серед інформаційних повідомлень останніх днів коментарі Анатолія Семеновича з приводу діяльності ВО «Свобода», зміст яких суперечить елементарним емпіричним фактам та експертній етиці.

Так, у розтиражованій Інтернет-виданнями інформації стверджується, начебто «Свобода» «усвідомлює, що реальна влада перебуває в руках Президента, і проти цього вони не готові виступати з різних причин». Немає сенсу перелічувати десятки масштабних вуличних протестних акцій 2010 та 2011 років, сотні політичних заяв представницьких органів місцевого самоврядування та публічних виступів очільників «Свободи», спрямованих проти режиму одноособової влади та авторитарних амбіцій Віктора Януковича. Достатньо лише навмання відкрити будь-яке число газети ВО «Свобода» або офіційний Інтернет-сайт ВО «Свобода», де на першій сторінці, того ж дня, коли А. Романюк давав свій коментар, було розміщено матеріал під промовистим заголовком «Янукович несе персональну відповідальність за антидержавний шабаш 7 листопада у Києві» за підписом заступника голови партії Андрія Мохника.

Аналізуючи інституційну модель влади, сформовану олігархічно-кримінальним режимом Януковича, Андрій Мохник чітко і недвозначно поклав відповідальність за антиконституційні та протизаконні дії виконавчих органів влади особисто на Президента України. Абсурдно хоч на мить припустити, що такий авторитетний і досвідчений політичний експерт, як Анатолій Романюк, не здійснює елементарного моніторингу електронних ресурсів найвпливовішої на Заході України політичної партії. Відтак може скластися враження, що існує якась негативна заангажованість в оцінці діяльності ВО «Свобода», що не має нічого спільного з об’єктивністю науковця. Втім, сподіваємося, цей його коментар був лише прикрою випадковістю".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ