Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Свобода» просить виправити помилки в назвах вулиць Львова

Депутати ВО «Свобода» під час сесії Львівської міської ради подали запит голові Львова Андрію Садовому з проханням виправити найтиповіші помилки в назвах вулиць та автобусних маршрутів у Львові. Зокрема, депутати просять виправити помилки в назвах 30 вулиць Львова та 97 автобусних маршрутів.

 

«З огляду на абсолютно не відповідну духовним потребам української нації мовну політику найвищого проводу держави, зокрема у контексті президентських виборів, дуже просимо вжити негайних заходів щодо виправлення численних помилок у назвах вулиць Львова, що незабаром матимуть і латиничний відповідник», – йдеться у депутатському запиті.

 

До прикладу, у запиті просять вправити орфографічні помилки, як-от, у назвах вулиць Агрусова на Аґрусова, Зимова долішня на Зимова Долішня, Корякська на Коряцька. Також слів вказувати звання: не просто вулиця Виговського, а гетьмана Вигоського. А от вулицю Бруснівську депутати взагалі пропонують перейменувати, адже такого прикметника в українській мові не існує, а вул. Бруснична у місті вже є.

 

Те саме й з автобусними маршрутами: треба виправити ті ж помилки. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ