Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Свобода" розповіла, як допитували їхнього однопартійця: гасили об його руки недопалки

"Упродовж трьох днів допитували в Червоноградському, а потім Сокальському райвідділі міліції червоноградського свободівця Миколу Прокопчука. Його забрали на допит у суботу, 28 травня, без повістки, просто з роботи. У міліції з нього знущалися, допитували про події 9 травня, шантажували, що звинуватять у вбивстві", - про це повыдомила прес-служба ЛОО ВО "Свобода".

Зокрема, у прес-релізі сказано: "8 травня о 9.30 до Миколи Прокопчука приїхали на роботу двоє міліціонерів і сказали, що йому потрібно поїхати у відділ, щоб дати свічення щодо подій 9 травня. Свободівця привезли в Червоноградське міське відділення міліції, де відразу забрали мобільний телефон. Йому показували відео з подій 9 травня, допитували, кого він знає. Також міліцію цікавило, чи 22 червня відбудеться поїздка до Львова.

Допит не обмежився подіями 9 травня, від Миколи вимагали визнати, що це він 23 лютого в Червонограді розмалював пам’ятник радянським воїнам. А далі взялися шантажувати, що «повісять» на нього зґвалтування і вбивство дівчини, яке сталося 26 травня на місцевому водосховищі.

Міліціонери знущалися зі свободівця, гасили об його руки недопалки. У перервах між допитами кидали до ізолятора. О другій ночі Миколу перевезли у Сокальський райвідділ міліції і там продовжили допит і знущання. Вранці о 6.00 його відпустили, телефон не віддали. У понеділок за ним знову приїхали. Допит в Сокальському райвідділі тривав до третьої ночі вівторка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ