Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Свобода» вимагає притягнути до відповідальності причетних до втручання в особисті телефони депутатів фракції

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» звертається до Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України з вимогою встановити осіб, які шляхом втручання здійснили несанкціоновану смс-розсилку через особисті номери народних депутатів та притягнути винних до відповідальності, повідомила рес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Вночі 31 січня 2013 року депутатам фракції Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» з особистого номера керівника секретаріату фракції Сергія Рудика надійшла смс-розсилка із текстом: «Засідання фракції скасовано. Чекайте на додаткову інформацію близько 11.00. Зараз відпрацьовується новий план дій. Нас прослуховують. Не дзвонити до 10-ї години. Режим «ТИША»». Це втручання не могло відбутися без участі мобільних операторів.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» звертається до Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України з вимогою встановити осіб, які здійснили несанкціоновану смс-розсилку шляхом втручання через особові номери народних депутатів та притягнути винних до відповідальності.

Попри таке зовнішнє втручання в роботу фракції, яке слід розцінювати як перешкоджання політичній діяльності, 31 січня фракція ВО «Свобода» у повному складі зібралася для проведення зборів.

О 9-й ранку відбулося засідання фракції, під час якого свободівці обговорили ситуацію в країні, зокрема систематичне перешкоджання у здійсненні депутатських повноважень народним депутатам-свободівцям. Ідеться про досі не розслідуваний замах на Валерія Чернякова в центрі Луцька; побиття Едуарда Леонова, який намагався протидіяти рейдерському захопленню громадської ради при КМДА; не розслідуване перешкоджання у здійсненні депутатської діяльності Павла Кириленка, якого із застосуванням грубої фізичної сили не допустили на засідання Одеської міськради; напад на громадську приймальню Михайла Головка у Тернопільській області.

Системні порушення конституційних прав народних депутатів відбуваються за злочинної бездіяльності правоохоронних органів, що є нічим іншим як потуранням цим протиправним діям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ