Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Свобода" вимагає від депутатів розмовляти у Раді українською, а за її межами – хоч китайською

У «Свободі» ще раз попереджають, що у сесійній залі Верховної Ради усі народні депутати повинні розмовляти українською мовою. Про це під час виступу в парламенті заявив лідер «Свободи» Олег Тягнибок.

«У цьому залі має лунати тільки українська державна мова, тому що це є зафіксовано української Конституцією, тому що це є абсолютно логічно. В будь-якій цивілізованій нормальній країні є так. Ще раз підкреслюю: хто не знає, хто не володіє, хто не може - та які проблеми! Але в цьому залі користуйтесь Конституцією і державною українською мовою», – наголосив Тягнибок.

Він підкреслив: поза державними органам народні депутати мають право розмовляти будь-якою мовою: «За межами цього залу, за межами державний органів – хоч китайською, хоч японською, хоч говоріть на хінді – якщо вас так розуміють".

Нагадаємо, нещодавно опозиція зареєструвала законопроект «Про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні» від Володимира Яворівського, Марії Матіос та Ірини Фаріон. Згідно з ним, усі мови, які застосовуються в Україні, крім української, треба визнати іноземними.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ