Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Свобода” вимагає від Яцека Ключковського втрутитися в конфлікт щодо встановлення пам’ятників загиблим українцям у Лєжайську та Піскоровичах

ВО „Свобода” ініціює звернення до Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Яцека Ключковського, щоб він втрутився у конфліктну ситуацію щодо встановлення меморіальних знаків загиблим українцям у місті Лєжайську та селі Піскоровичі на території сучасної Польщі. Про це сьогодні, 28 листопада, заявив депутат ЛОР Ярослав Кравченко.
„До фракції ВО „Свобода” нещодавно звернулися родичі українців, що загинули у 1945 році на території Польщі, і поскаржилися на те, що польська сторона зволікає із наданням дозволу на встановлення пам’ятників сотням загиблих українців у Лєжайську та Піскоровичах. Ці пам’ятні знаки повністю виготовлені за кошти родичів загиблих та цілком відповідають польському законодавству. Отож, ми звертаємось до Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Яцека Ключковського детально вивчити цю ситуацію і повпливати на вирішення цього конфлікту, особливо зважаючи на дуже лояльне ставлення української сторони до побажань поляків щодо польських поховань на території України”, – наголосив Ярослав Кравченко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ