Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Свобода» вимагає заборонити куріння в закладах громадського харчування

Cьогодні, 22 березня, під час сесії Львівської міської ради депутат від ВО «Свобода» Святослав Шеремета зачитав звернення до Голови Верховної Ради України з вимогою вжити невідкладних та жорстких законодавчих заходів, аби заборонити куріння у приміщеннях закладів громадського харчування.

Подаємо текст звернення повністю:

«13 березня 2012 року Верховна Рада України затвердила у першому читанні законопроект №9474 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів). Положення цього проекту закону передбачають встановлення заборон на куріння у приміщеннях закладів громадського харчування, у відкритих і закритих спортивних спорудах і стадіонах, в установах культури, а також підвищення розміру адміністративних стягнень за вчинення цих правопорушень.

Куріння вже давно перетворилось на об'єктивну загально-соціальну проблему. Курці отруюють не тільки самих себе, але й тих, хто не курить, що лише культивується законодавчо встановленою у нашій державі можливістю куріння в закритих приміщеннях закладів громадського харчування.

У деяких державах уже впровадили відповідні законодавчі заборони. Суворі антитютюнові заходи давно впровадили у США, Великій Британії, Німеччині, Чехії, Італії, Латвії. Литві, Хорватії, Франції, Фінляндії.

В Україні критична ситуація: за даними ВООЗ, у нашій державі кількість курців чи не найвища. Потенціал української нації зазнає суттєвих втрат через популяризацію шкідливих звичок у засобах транснаціональних тютюнових компаній. Куріння в закладах громадського харчування лише стимулює прогресивні масштаби таких проблем та вимирання нації.

Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді вимагає вжиття невідкладних та жорстких законодавчих заходів для заборони куріння у приміщеннях закладів громадського харчування, аби усунути зростання рівня тютюнопаління та зберегти належні процеси природного відтворення української нації».

Відповідну заяву підтримало 64 депутати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ