Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Свобода” збиратиме підписи на підтримку незалежності Білорусі до кінця червня

ВО «Свобода» продовжила збір підписів на підтримку незалежності Білорусі під зверненням до керівників держав Великої вісімки, щоби вони  відмовилися від участі у саміті країн Великої вісімки, який заплановано провести у липні у Санкт-Петербурзі, – повідомив «Гал-info» голова фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.
Члени «Свободи» раніше планували закінчити збір підписів та передати їх до посольств країн Великої вісімки до середини червня, тепер же вони продовжили збір підписів до кінця місяця. Як пояснив Олег Тягнибок, в такий спосіб «Свобода» хоче зібрати якнайбільше підписів, щоб вони викликали очікуваний результат.
«13 червня відбувся всеукраїнський з’їзд ВО «Свобода», на якому також були присутні представники білоруської громади. Ми роздали бланки для збору підписів всім своїм обласним організаціям і сподіваємося зібрати кілька тисяч підписів», - зазначив Олег Тягнибок.
Білоруський опозиційний рух «Солідарність – Разом» розпочав збір підписів під зверненням до керівництва країн Великої вісімки не їхати на саміт країн Великої вісімки у липні в Санкт-Петербурзі до тих пір, доки не буде вирішено питання анексії Білорусі Росією – заявив 13 червня під час прес-конференції у Львові лідер руху «Солідарність – Разом» В’ячеслав Сівчик. Білоруські опозиціонери не сподіваються, що їхня акція матиме широкий резонанс, однак своїми протестами вони виражають нескореність і готовність до національної боротьби білоруським народом. В Україні допомогу у зборі підписів надає ВО «Свобода».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ