Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Свободівці" обіцяють домогтися перевиборів Тернопільської облради

Представники ВО "Свобода" ініціюватимуть дострокові перевибори Тернопільської обласної ради. Про це заявив екс-голова Тернопільської облради, голова облорганізації ВО "Свобода" Олексій Кайда у своєму виступі після того, як депутатський корпус не підтримав представника ВО "Свобода" Василя Хомінця як єдину кандидатуру на посаду голови обласної ради, яка стала вакантною 23 листопада після того, як свої повноваження склав Кайда, оскільки його обрано народним депутатом.
"Втрутилися в процес переговорів нечисті брудні політики, від яких сморід іде аж до самого Києва, і які представляють обличчя Тернопільщини. З трибун ці політики заявляють про підтримку, тиснуть руки, розповідають, як вони дбають про долю Тернопільщини, натомість пхають ніж у спину. ВО "Свобода" не боїться іти на перевибори. Ми підемо на перевибори", – заявив після оголошення результатів голосування Кайда.

Виступаючи перед голосуванням, він застерігав депутатів, що представники ВО "Свобода" мають наміри здати мандати у випадку, якщо депутатський корпус не підтримає їхню кандидатуру.

"За попередніми домовленостями, наш кандидат має набрати 61 голос. Але мені відомо, що брудні політики вже хочуть цьому завадити. Хочу застерегти – у нас рука не здригнеться здати мандати. Результати останніх виборів засвідчили, що у разі перевиборів ВО "Свобода", об’єднана опозиція та УДАР отримають разом 100% підтримки і тоді дуже багатьох облич ми в депутатському корпусі облради не побачимо", – сказав Кайда.

23 листопада на позачерговій сесії облради депутатський корпус достроково припинив повноваження голови облради Кайди, оскільки його обрано народним депутатом по мажоритарному округу №163.

ВО "Свобода" на посаду нового голови облради висунула кандидатуру Василя Хомінця, однак за його призначення головою облради проголосувало лише 57 депутатів із 68.

Наразі згідно чинного законодавства в. о. голови облради став перший заступник голови, представник "Єдиного центру" Сергій Тарашевський.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ