Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Свободи слова в Україні нема, – Гриценко

Питання інформаційної безпеки країни є вкрай важливим, завдання Президента – цим займатися. Про це у прямому ефірі харківських телеканалів ОТБ та АТВК заявив Анатолій Гриценко, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, кандидат на пост Президента України.

Він заявив, що «категорично проти спроб закривати свій інформаційний простір, якщо в ньому присутня якась гостра інформація». Навпаки, на думку Гриценка, у людей має бути можливість доступу до максимальної кількості точок зору на ту чи іншу проблему.

«Я за те, щоб ніхто не монополізував інформаційний простір через захват частотного ресурсу, приховану систему власності, особливо у період виборів», - зазначив кандидат у Президенти. 

Він вважає, що Президент як голова Ради національної безпеки та оборони має займатися цією проблемою.

Відповідаючи на питання у прямому ефірі, Гриценко заявив, що нині в Україні існують певні проблеми зі свободою слова.

«Свободи слова зараз немає, бо це не лише право журналістів говорити, а й обов'язок влади слухати і чути. Другої половини нема, тому що ніхто не реагує на попередження журналістів».

Гриценко навів приклад з власного досвіду.

«Коли я почув публічну заяву Фірташа про те, що він контролює 75% розподілу газу в країні, я надіслав запит в Антимонопольний комітет і не отримав відповіді. Потім надіслав запит прем'єрові і отримав у відповідь, що немає фактів, які б підтверджували причетність Фірташа до розподілу газу взагалі».

Це, на думку Гриценка, свідчить про неефективність роботи СБУ та Антимонопольного комітету, керівників яких призначають за поданням Президента.

«Саме від Президента мають йти правильні імпульси», - зазначив Гриценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ