Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Священики, самі того не знаючи, часто шкодять сакральним пам’яткам культури

Священики, самі того не знаючи, часто шкодять сакральним пам’яткам культури. Про це сьогодні, 6 листопада, під час засідання громадської ради повідомив голови обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Андрій Салюк.

«Часто у нас священики самі опікуються храмами, які є сакральними пам’ятками архітектури. Якщо треба щось полагодити у храмі, то священик не кличе експертів, а питає поради у місцевого майстра, тому роботи ведуться на хлопський розум. Такі роботи часто псують пам’ятку. Наприклад були випадки, коли дзвінниці та іконостаси просто перебудовували, а це наносить непоправної шкоди культурній пам’ятці», - зазначив Андрій Салюк.

Він також додав, що саме тому зараз для священиків, настоятелів храмів різних конфесій Львівщини організовано навчання стосовно того, як доглядати за такими сакральними пам’ятками. 

Він також додав, що ще однією проблемною галуззю залишаються замки та палаци Львівщини. Для вирішення цієї проблеми потрібно почати із проведення повної інвентаризації усього ресурсу.

«Треба визначити, що в цій галузі є пріоритетним і з цього починати, інакше ми ніколи не дамо із цим ради», - додав Андрій Салюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ