Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Священики УГКЦ агітують за Тимошенко і називають Януковича бандитом, – Писарчук у листі до кардинала Гузара

Народний депутат, голова виборчого штабу Януковича на Львівщині Петро Писарчук написав листа до Верховного Археєпископа Києво-Галицького, Блаженнішого Любомира (Гузара), у якому поскаржився на священнослужителі УГКЦ, що агітують вірян голосувати за Юлію Тимошенко та ганять її опонента Віктора Януковича.

 

Подаємо листа повністю:

 

«Ваше Преосвященство.

 

Насмілююсь звернутись до Вас, бо не можу самостійно припинити той потік неправди, що іде від деяких священослужителів Української Греко-Католицької церкви в сторону кандидата в Президенти України Віктора Януковича.

 

Забувши основне призначення Церкви -  з вірою в Бога нести примирення і поміч душам вірних -  окремі всечесні отці займаються агітацією за існуючого прем’єр-міністра, називаючи її „єдиним українським демократичним кандидатом, який дбає про народ і Україну”. При цьому другий кандидат в Президенти називається „донецьким бандитом”, „злодієм”, який підкупом хоче стати Президентом і відкриє пряму дорогу на Україну Російській Православній Церкві.

 

Я не хочу навіть думати, якій церкві відкриє дорогу на Україну Турчинов - найбільш ймовірний претендент на крісло прем'єр-міністра в разі обрання Юлії Тимошенко Президентом України.

 

А тому, як один із вірних греко-католицької церкви водночас керівник Львівського обласного виборчого штабу В.Ф.Януковича дякую Богу, що дав мені можливість долучитися до відродження і утвердження на наших теренах дідівської віри.

 

Будучи простою, грішною людиною, піднятою Богом до влади над людьми і з його поміччю здобувши певні матеріальні статки знаю, що принижувати братів своїх через матеріальні подачки – це чинити великий гріх. Тому можу впевнено заявити, що у Львівській області жодної гривні на підкуп виборців, чи священослужителів ніхто не давав.

 

Ваше Преосвященство.

 

Я знаю, що на духовних пасторів чиниться значний тиск. Представники адміністрації, деякі народні депутати від БЮТу збирають отців і дають їм „поради”, як їм поступати і що говорити вірним. Також я знаю, що в деяких випадках ці поради підкріплюються обіцянками протекції і навіть матеріально.

 

Я особисто знайомий із священослужителями сотень сіл, селищ і міст. Схиляю голову перед іх порядністю, самовідреченням і розумом. І дуже сподіваюсь, що саме ці людські якості допоможуть їм визначитись у виборі Президента України».

 

З глибокою повагою,  народний депутат України П. Писарчук

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ