Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Свято Пампуха відвідало понад 100 тис. львів’ян та гостей міста

Традиційно під час Різдва 7-9 січня у Львові відбулося VI Міське Свято Пампуха. Цьогоріч Свято відвідала рекордна кількість львів’ян і туристів з області, України та світу, а це понад 100 тисяч гостей, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цього року Свято Пампуха у своїх масштабах зросло більш, ніж удвічі. Про це свідчать такі цифри та факти:

·Протягом трьох днів площу Ринок відвідало понад 100 тис. львів'ян та гостей Свята.

·Спеціально до Свята Пампуха майстри-звіздарі створили рекордну у Львові Різдвяну Зірку. Чотириметровою красунею можна було милуватися протягом усіх різдвяних святкувань.

·У «Пампуховій хаті» з’їли понад 50 тис. пампушків. Українські, німецькі, американські, з пудрою, солодкі і не дуже, з маком або з шоколадом – найрізноманітніші види цих пампушків можна було скуштувати в одному місці.

·«Львівська різдвяна пошта» відправила 4,5 тис. різдвяних листівок у різні куточки світу: Бразилію, Мексику, Італію, Іспанію, Німеччину, Чехію, Росію, Польщу та інші країни нашої планети. До їх створення долучилися відоме Art Atelier Voytovych, львівський художник Мар'ян Пиріжок та шаржист з Коломиї Ігор Бежук.

·Свято безкоштовно пригостило усіх охочих понад 6 тис. пампушків.

·До фіналу «Конкурсу господинь» потрапили 4 господині із фірмовими рецептами пампушка. Перемогла 16-річна Ольга, яка здобула звання «Найкраща господиня 2013 року» та головний приз – хлібопічку.

·Перемогу за найшвидше поїдання пампушків здобув львів’янин Олег. Він зміг пройти до фіналу, де за 3 хв. упорався із трьома пампушками. Новий «Пампухоїд-2013 року» отримав приз – величезний кошик з копченостями від ТМ «Родинна ковбаска».

·На головній сцені Свята Пампуха виступив 31 вертеп, всі вони взяли участь у «Конкурсі на найкращий вертеп». Перше місце здобув вертеп «Три перлини для Ісуса» від УДЮМКу Сихівського району та Марійської дружини ЦРПБ.

·У «Конкурсі ангелів та чортів» обрали «наймилішого ангела» – 4-річну Софійку від вертепу Фонду Святого Володимира та «найгіршого» чорта – 20-річного Юрія з «Антикризового вертепу» від Студентського братства ЛНУ ім. Івана Франка та Студентського братства Львівщини.

·А також на Святі роздали понад 1000 порцій святкової куті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ