Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Святослав Вакарчук допоміг коштами програмі підтримки дитячого читання „Книгоманія”

Святослав Вакарчук, лідер гурту «Океан Ельза», днями переказав на рахунок програми підтримки дитячого читання „Книгоманія” 50 тисяч гривень на придбання книжок для сиротинців та шкіл-інтернатів – повідомили організатори Форуму видавців України.

Нагадаємо, навесні цього року „Книгоманія”, громадська кампанія популяризації читання серед дітей та молоді, організована президентом Форуму видавців Олександрою Коваль, звернулася до популярних серед молоді особистостей з прохання «підтримати книжку своїм лицем». Святослав Вакарчук відгукнувся на запрошення організаторів і висловив бажання підтримати програму не тільки «лицем», а й фінансами. Заяву про готовність перерахувати на програму „Книгоманія” 50 тисяч гривень Вакарчук зробив у день відкриття Першого Київського дитячого книжкового ярмарку 31 травня 2006 року. Тоді ж він також висловив готовність підтримати будь-який радіо- чи телепроект, який був би спрямованим на пропаганду читання. Наразі подібних пропозицій Вакарчукові не надходило.
Обличчями дитячих книжкових проектів також є Ані Лорак, Лілія Подкопаєва та Руслана Лижичко (вони співпрацюють із видавництвами – відповідно – «Країна мрій», «Махаон-Україна» і «Теза»). Співачка Росава підтримує акції дитячого журналу «Соняшник», а Юлія Міщенко («Таліта Кум») – «Видавництво Старого Лева». Ведучі «5 каналу» прийняли для себе рішення знятися в серії роликів «Обличчя «5 каналу» пропагують читання».


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ