Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Святослав Вакарчук зустрівся зі студентами ЛНУ ім. Івана Франка

14 квітня 2006 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася зустріч студентів із Послом доброї волі ООН Святославом Вакарчуком в рамках програми розвитку ООН «Створення безпечного середовища для молоді України». Як зазначив під час зустрічі Святослав Вакарчук, студентська молодь має стати засновником нового покоління, яке буде змінювати Україну.
«Дуже важливою проблемою у системі освіти нашої держави є проблема вибору професії, — розповів Святослав Вакарчук. — Я хочу закликати усіх підтримати ту ідею, що вибір майбутньої професії молодої людини має бути у руках самої людини; не батьки повинні вирішувати, а їх діти. Батьки і школа повинні розвивати талант дитини, і у 16-17 років дитина повинна знати, чого хоче у цьому житті, не дивлячись на те, модна ця професія чи ні, так сказали батьки чи ні. Якщо ж дитина, закінчуюючи школу, не знає, що робити, то це вже проблема як з боку батьків, так з боку школи. Щоб полегшити вибір молоді, ми маємо працювати за системою, коли абітурієнт не йде у ВНЗ здавати документи, а коли він має свою систему оцінок знань, який проводить незалежний тестовий центр, і тоді навчальні заклади запрошують молодих людей до себе навчатися, а людина має можливість вибирати, куди їй краще йти. І тоді у нас будуть економісти, юристи, лікарі, які якісно виконуватимуть свою роботу».
Також Святослав Вакарчук закликав молодь до читання книг, оскільки «книги змінюють нас на краще».
«Я хочу закликати вас популяризувати читання книг, підвищувати рівень освіченості, бо лише та нація, яка має освічену еліту, має шанс на успіх», — додав Посол доброї волі.
«Дуже важливим є Болонський процес, оскільки він дає можливість західним студентам приїжджати до нас, а наші студенти зможуть поїхати на стажування у Західну Європу. Дуже часто молоді люди їдуть за кордон, живуть там деякий час, а потім повертаються сюди і розповідають, як вони люблять Україну. Давайте любити Україну, живучи у ній, робити все для того, щоб вона розвивалася  і процвітала», — наголосив, звертаючись до студентів, Святослав Вакарчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ